ACTIVITATS LÚDIQUES I DE LLEURE

SORTIDES CULTURALS

Sortim a visitar i conèixer la nostra ciutat i els seus indrets més coneguts i també els més amagats.

Es realitzen un cop al més i tenen una durada aproximada de dues hores. Es necessari un mínim de 15 participants per poder-la realitzar.

 

 

Barcelodona: la ruta de les dones de Barcelona:  La història l’han escrita sempre els homes, parlant d’homes i per als homes. Però on eren les dones mentrestant ? Les dones sempre han estat presents encara que silenciades. Barcelodona és una de les moltes rutes que es podrien fer a Barcelona on la dona en serà la protagonista. Hem triat un grup de dones que van protagonitzar petites-grans històries de la història  de Barcelona.

 

Dia: 15 gener 2018

Punt de trobada: davant de la botiga Apple de Pl. Catalunya.

Hora: 10h

Durada: 2 hores

Preu: 6€

 

La Barcelona de Picasso: La relació de Pablo Picasso amb Barcelona comença l’any 1895, quan s’instal·la amb la seva família a la ciutat. Els Ruiz-Picasso hi van fixar la seva residència.  Picasso hi viurà de manera intermitent fins a l’any 1904, quan es traslladarà definitivament a París. Malgrat el seu allunyament, la família i els amics el mantindran unit per sempre a la ciutat que li va obrir les portes a la modernitat. Un itinerari pels domicilis familiars, per les seves escoles, pels seus tallers i per aquells llocs on va deixar la seva empremta.

 

Dia: 12 de febrer

Punt de trobada: Plaça Antonio López, al final de Via Laietana a l’esquerra.

hora: 10h

Durada: 2 hores

Preu: 6€

 

 

Botigues Emblemàtiques: Aquesta ruta vol posar en valor la importància que va tenir en l’economia de la ciutat el sector comercial sovint desestimat per la historiografia. Tots els ciutadans, homes, dones, nens, rics, pobres, analfabets o diplomats van ser, són i seran consumidors. Les botigues eren un punt de subministrament i socialització que actualment s’està perdent. El tancament de les botigues centenàries és un fet dolorós i punyent. Coneixerem algunes de les botigues emblemàtiques que encara perviuen a la nostra ciutat.

 

Dia: 19 de març.

Punt de trobada: consultar a la secretaria del centre.

Hora: 10h

Durada: 2 hores

Preu: 6€