ACTIVITATS LÚDIQUES I DE LLEURE

Sortides culturals

Sortim a visitar i conèixer la nostra ciutat i els seus indrets més coneguts i també els més amagats.

Es realitzen un cop al més i tenen una durada aproximada de dues hores. Es necessari un mínim de 15 participants per poder-la realitzar.

 

Artesans, mercaders i banquers medievals :La zona econòmica de la Barcelona dels segles XII XIII i XIV era la Ribera i el Born: Artesans com flassaders, corders, carders, assaonadors, mirallers, sombrerers, espaseria, ; els nobles comerciants del carrer Montcada i els banquers de canvis nous i canvis vells. Tot aquesta activitat econòmica es reflecteix en el monument més impressionant del gòtic català: l’església dels gremis, l’església del poble.  Farem un itinerari pels indrets on queden vestigis d’aquests artensans, mercaders i banquers i una breu visita a Santa Maria del Mar

 

Dia: 16 abril  2018

Punt de trobada: Plaça Sant Agustí Vell (darrera Museu Xocolata, al Born, no al Raval)

Hora: 10h

Durada: 2 hores

Preu: 6€

 

Passeja pel port:  Passejada pel Port de Barcelona on, a través d’una explicació amena, descobrim les curiositats, la història i l’actualitat del mateix. Expliquem l’evolució i la situació actual del Port de Barcelona, des d’un punt de vista socioeconòmic i mediambiental, per oferir als participants les dades que permeten valorar, d’una forma crítica, la importància del port per la ciutat, la necessitat de tenir-ne i els impactes que se’n deriven.

 

Dia: 30 octubre 2017

Punt de trobada: Museu d’Història de Catalunya (metro Barceloneta).

Hora: 10h

Durada: entre 2 i 3 hores

Preu: 6€

 

 

El Park Güell i el seu fracàs com a urbanització de luxe: Eusebi Güell va encarregar a Gaudí el projecte de fer una urbanització per a famílies benestants a una gran finca que havia adquirit a la zona coneguda popularment com la Muntanya Pelada. La seva situació era immillorable, en un entorn saludable i amb vistes esplèndides sobre el mar i el Pla de Barcelona. A la urbanització es preveien unes 60 parcel·les de forma triangular, amb una xarxa complexa de camins, viaductes i escales que salvaven la topografia del terreny .

 

Dia: 14 de maig

Punt de trobada: Entrada carretera Carmel (davant parada autobús 24)

hora: 10h

Durada: 2 hores

Preu: 6€

 

Poblenou i el mar:  és una passejada temàtica on a través d’una explicació amena, descobrim les curiositats, la història de Poblenou en relació amb les seves platges i les transformacions que ha sofert el litoral fins a l’actualitat

 

Dia: 4 de juny.

Punt de trobada: a la porta del Centre Cívic Can Felipa  (Carrer Pallars, 277)

Hora: 10:30h

Durada: 2 hores

Preu: 6€

 

Convents, hospicis i hospitals al Raval medieval: Abans de ser el barri “Chino” el Raval va ser un barri de les afores on un munt d’ordres religioses hi van construir els  seus convents: convents de clausura, convents assistencials, hospitals, cases de caritat, cases de misericòrdia, cases de convalescència, hospicis i cases d’expòsits.

 

Dia: 11 de juny.

Punt de trobada: Sant Pau del Camp (metro Paral·lel)

Hora: 10h

Durada: 2 hores

Preu: 6€