ACTIVITATS LÚDIQUES I DE LLEURE

Sortides culturals

Sortim a visitar i conèixer la nostra ciutat i els seus indrets més coneguts i també els més amagats.

Es realitzen un cop al més i tenen una durada aproximada de dues hores. Es necessari un mínim de 15 participants per poder-la realitzar.

 

El Paral·el Agraït: Un itinerari pel que fou barri obrer de dia i via del pecat de nit.  Gràcies a la 1a Guerra Mundial el Paral·lel es converteix en la via europea més important dels espectacles: teatres, cafès i cabarets que el van convertir en un espai mític arreu d’Europa. Són anys on vedettes, prostitutes, espies, pistolers i obrers conviuen en una Barcelona convulsa i efervescent.

Dia: 9 octubre 2017

Punt de trobada: Davant del Teatre Arnau (metro Paral·lel).

Hora: 10h

Durada: 2 hores

Preu: 6€

 

Passeja pel port:  Passejada pel Port de Barcelona on, a través d’una explicació amena, descobrim les curiositats, la història i l’actualitat del mateix. Expliquem l’evolució i la situació actual del Port de Barcelona, des d’un punt de vista socioeconòmic i mediambiental, per oferir als participants les dades que permeten valorar, d’una forma crítica, la importància del port per la ciutat, la necessitat de tenir-ne i els impactes que se’n deriven.

Dia: 30 octubre 2017

Punt de trobada: Museu d’Història de Catalunya (metro Barceloneta).

Hora: 10h

Durada: entre 2 i 3 hores

Preu: 6€

 

 

Prostituere, una història de prostitució: Des de la Barcino romana a la Barcelona del segle XIX.  Hetaira, meretriu, mesalina, puta, meuca, bagassa, golfa, fulana…1900 anys de sexe llogat i venut a la ciutat de Barcelona amb molts noms diferents. Amb aquest itinerari descobrirem les peculiaritats de l’ofici més antic del món en cada una de les etapes històriques de la nostra ciutat.

Dia: 13 de novembre

Punt de trobada: plaça Sant Jaume.

hora: 10h

Durada: 2 hores

Preu: 6€

 

 

Pregàries i Convents:Temps era temps que quan alguna institució religiosa volia instal·lar-se a Barcelona, l’únic lloc on hi havia espai lliure era el Raval. Un itinerari pel passat assistencial i conventual del Raval: monestirs de formació intel·lectual, hospitals de leprosos, convents d’exprostitutes, disseccions anatòmiques, hospicis, misericòrdia i caritat.

Dia: 11 desembre

Punt de trobada: porta del monestir de Sant Pau del Camp.

Hora: 10h

Durada: 2 hores

Preu: 6€