Agenda de La Violeta

5 novembre 2019 - 29 novembre 2019

FRANCISCA RIUS I SANUY DIBUIXOS I ESTILITZACIONS

Francisca Rius es una de les 18 dones que van ser biografiades al llibre «DONES DE PES. 18 vides de Gràcia 1835 – 2015» publicat l’any passat. Durant la preparació d’aquest llibre, cridaren molt l’atenció els seus dibuixos i estilitzacions, i es considerà la possibilitat d’exposar-los al públic.

Dibuixant formada a l’Escola de Llotja de Barcelona, participà en diversos projectes innovadors per a la formació de les dones. Al final de la Guerra Civil, es va truncar la seva carrera professional, ja que les autoritats franquistes, la van fer fora de l’Escola Professional de la Dona, on treballava com a professora de dibuix i arts aplicades a labors tèxtils.

Establerta a Gràcia des del 1927, hi visqué la Guerra Civil, escrivint una dietari entre el gener de 1938 i maig de 1939, destinat al seu fill gran, mobilitzat a Andalusia, on hi reflecteix amb sensibilitat, la duresa de la vida quotidiana en temps de guerra i en els primers mesos de postguerra.

Lloc: La Violeta de Gràcia - C/ Maspons, 6. - Vila de Gràcia

Horari: L’exposició es pot visitar en l’horari de l’equipament: De dilluns a divendres de 9 a 13 i de 16 a 23 hores, i els caps de setmana de 10 a 23 hores.

Preu: Gratuït