Agenda de La Violeta

16 desembre 2018

ELS PASTORETS, L’AGUSTINET I EL PEPITU CAMPANAR

Adaptació per a titelles de la  representació teatral típica de les Festes de Nadal a molts indrets de Catalunya.

Dos nens, la Laia i en Blai, van al teatre amb els seus pares a veure Els Pastorets. Després van a casa de la iaia i parlen dels moments més divertits de l’obra. La iaia té preparada una sorpresa: els fa cagar el tió i després els canta nadales. A poc a poc els nens es van quedant adormits… En somnis viatgen i es converteixen en els protagonistes de la història, revivint totes les facècies dels petits pastorets. Àngels, dimonis…, un món fantàstic els envolta. La veu de la iaia els despertarà del somni: És hora de sopar! Que bé, això sí que ha estat una gran aventura!

Espectacle del nou repertori de format titellaire gran, de línia tradicional però amb un plantejament actual. Es tracta d’una nova versió dels tradicionals Pastorets, amb la característica d’un enfocament simplificat i planer, especialment adreçat a un públic infantil o familiar.

Sebastià Vergés Martínez, representant de la tercera generació d’una de les famílies titellaires amb més tradició de Catalunya, és actualment l’únic que té els personatges de l’Agustinet, un capgròs, i del Pepitu Campanar, un gegantó, que formen part de les figures festives de la Vila de Gràcia.

 

Lloc: La Violeta de Gràcia - C/ Maspons, 6. - Vila de Gràcia

Horari: 12 hores

Preu: 4€