Agenda de La Violeta

23 novembre 2019

CICLE VEUS DE LA MEDITERRÀNIA. CONCERT DE YACINE BELAHCENE

Yacine Belahcene, cantant de pare algerià i mare catalana, resident a Catalunya, va instal·lar-se a Barcelona després de viure a Alger fins als 13 anys. Fa el seu debut als escenaris amb Cheb Balowski. Ha capitanejat diferents formacions com Nour, Rumbamazigha i finalment Yacine & the Oriental Groove.

La música del seu directe navega pel Mediterrani reivindicant la seva musicalitat sense complexes i amb sonoritats que ressonen als ports d’Alger, Marsella, o Barcelona, llunyans però banyats pel mateix mar, fugint de qualsevol estereotip construït sense cap base, fruit dels prejudicis dels nostres barris i ciutats. Amb una posada en escena elèctrica i vibrant, que de ben segur no us farà quedar quiets.

Yacine Belahcene (veu), Massinissa Aït-Ahmed (baix i veu), Gabriel Fletcher (Guitarra i bases electròniques) i Jose Luis Garrido (bateria i percussió).

Aquest concert s’emmarca dins la XXVI Setmana Cultural Gràcia amb Algèria del 23 de novembre a l’1 de desembre de 2019. La Mediterrània com espai intercultural, com a lloc de convivència i respecte a la diversitat, segueix vivint fortes convulsions des de fa ja massa anys. Un mar que havia estat pont de cultures entre Orient i Occident, que facilitava el reconeixement i la convivència de les diverses cultures presents en la seva riba, s’ha convertit en un gran cementiri per a milers de persones que fugen de la guerra i la fam als seus països d’origen i intenten travessar-ho en unes condicions molt precàries i inhumanes.

Aquest any dediquem la Setmana Cultural a Algèria. Des del passat mes de febrer, aquest país del Magrib ha viscut setmanes de protestes de la població per evitar que el president Bouteflika es presentés al seu cinquè mandat i per exigir la fi de la corrupció del sistema  polític militar i el retorn del poder al poble de forma pacífica. El govern militar d’Algèria té un gran deute pendent amb el s Drets Humans.

Durant la Setmana cultural volem oferir activitats adreçades als públics familiar, jove i adult, per donar a conèixer els costums i la forma de vida de la població algeriana present en el nostre territori. Conèixer les  diverses cultures presents a la nostra societat és una eina fonamental per afavorir les relacions de veïnat, afavorint la convivència i el respecte mutu entre tots els seus habitants.

Un altra objectiu és sensibilitzar la població de Barcelona sobre la necessitat d’impulsar accions encaminades a defensar els Drets Humans, la Justícia global i la Pau a la Mediterrània, com a eina bàsica per aconseguir que el mar Mediterrani torni a ser un pont de cultures.

Les activitats de la Setmana es faran a diversos equipaments i entitats del Districte de Gràcia.

Lloc: La Violeta de Gràcia - C/ Maspons, 6. - Vila de Gràcia

Horari: 21 hores

Preu: Gratuït